Presentation och historik

Pionjärer, visioner, teknik och resurser

 

1978 – det var då det hela startade; Ett par brunnsborrare från Herrljungatrakten inser att brunnsborrning alltid framöver kommer att vara ett konkurrensutsatt getingbo och bestämmer sig för att ge sig på att även borra horisontellt. Rördrivning och ledningsbyggande – ett mer lönsamt område men också mer komplicerat.

Maskinparken och kompetensen växer

En jordraket blev första investeringen, men man kommer fram till att fler borrmetoder behövs om man ska kunna klara alla typer av ledningar. Maskinparken kompletteras med utrustning för rörrammning och hammarborrning och i början av 90-talet investerar bolaget i sin första specialmaskin för styrd borrning och blir pionjärer inom s.k. ”bananborrning”.  I början av det nya millenniet lanserade Styrud en egenutvecklad teknik för styrd borrning i berg. StyroRock Navigator skapade nya, fantastiska möjligheter för ledningsbyggnad – berget blev en genväg i stället för hinder!

Delad kunskap betyder större kunskap

Som pionjärer och teknikvurmare, ville man naturligtvis gärna sprida ordet om de schaktfria ledningsbyggnadsmetodernas förträfflighet och under 20 år gavs nyhetstidningen PÅHUGGET ut och hade som mest drygt 13 000 prenumeranter. Det är också Styrud som publicerar den första handboken någonsin om schaktfritt ledningsbyggande. Numer bedrivs kunskapsspridning via hemsida och sociala medier, samt seminarier och studiebesök på arbetsplatserna.

Nära till kunden och uppdragen

Styrud finns numer över hela landet och verksamheten bedrivs i hela Skandinavien med målsättningen att människor och maskiner ska finnas nära kunderna.

2018 fyllde Styrud 40 år och är idag ett av landets största anläggningsföretag med borrade metoder som bas. En ISO-certifierad partner att räkna med, som har MER ÄN BORRNING i verktygslådan, antingen det gäller stora entreprenader i partnering eller en enkel borrning under väg, järnväg eller vattendrag.

Avancerad borrning är vår vardag.