Prospektering

Styrud hjälper företag från hela världen att söka och hitta bergets tillgångar.  Vilken metod som väljs beror på vilken information som eftersträvas. Kunderna vill ha effektivitet och tillförlitlighet.

RC-borrning (reverse circulation) bygger på analys av borrkaxet från borrningen; Kax från en viss nivå blåses upp till marken, utan att sammanblandas med material från andra nivåer eller med kax som finns på borrhålsväggarna. Borrningen sker i cirka 40 graders vinkel och representativa prover tas ut med hjälp av en fördelare som även reducerar volymen.  Metoden är snabbare än kärnborrning, vilket sänker kostnaden.  Borrhålen är dessutom grövre än vid kärnborrning, vilket ger säkrare resultat.

Kärnborrning innebär att cylindriska provkärnor borras ut ur berget med hjälp av en ringformad borrkrona. Varje provkärna kan vara upp till 3 m lång. Kärnorna visar hur olika material är lagrade i berget och är en god vägledning för vidare utvärdering.
Styrud är ett av de ledande företagen inom kärnborrning och har utfört kärnborrning till mer än 1000 m djup såväl i gruvor som ovan jord. Vi har borrat på Grönland i sträng kyla och i Saharas ökenklimat, men även åt svenska kraftverksbyggare, kärnkraftsindustrin och för bil- och järnvägsleder i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Borrmetoder för Prospektering

Metoden används bland annat för geotekniska undersökningar och mineralprospektering, samt till precisionsborrade pilothål.

Läs mer

När du vill veta exakt vad berggrunden på olika djup innehåller, är RC-borrning (Reverse Circulation) en bra lösning.

Läs mer
Letar du efter något?

Generic selectors
Matcha exakt
Sök i titel
Sök i innehåll
Sök i inlägg
Sök i sidor
Filtrera via kategori
Okategoriserade
Kundcase - Schaktfri ledningsbyggnad
Kundcase - Grundläggning
Kundcase - Geoenergi och vatten
Kundcase - Gruvor och prospektering
Styrudkoncernen
Schaktfri ledningsbyggnad
Grundläggning
Geoenergi och vatten
Gruvor och prospektering