Dag- och spillvatten vid Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg

Ett nytt, supermodernt barnsjukhus håller på att ta form intill Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg och efter upprustning kommer också de befintliga lokalerna att anslutas till det nya sjukhusets byggnader. NCC och Västfastigheter samarbetar i partnering kring den nya fastigheten som anläggs med mycket höga miljökrav. Styrud har fått förtroendet bidra med sin expertis när det gäller ledningsbyggande.

Rasmus Krantz är Styruds projektledare för projektet vid Barnsjukhuset och menar att det rör sig om ett klassiskt system för dag- och spillvatten.
– Styrud har fått i uppdrag att anlägga ett nytt ledningsnät för dag- och spillvatten, berättar Rasmus, och här vid Östra Sjukhuset är markförhållandena sådana, att sänkbrunnar och betongrörstryckning är metoder som lämpar sig utmärkt.

Sänkbrunn   Sänkbrunnar vid barnsjukhuset

Första etappen omfattar 7 sänkbrunnar och 6 rörtryckningar. Brunnarna tillverkas i dimensioner från1600 till 3200 mm och blir ner till 8 meter djupa. Mellan brunnarna utförs rörtryckningar i dimensioner från 300-800 mm och i längder mellan 5 och 60 meter. 2 av brunnarna placeras ovanpå en befintlig bergstunnel för dag- och spillvatten. De gjuts och förankras på berget och därefter sker håltagning ned till tunneln där inkoppling sker. I andra etappen skall resterande 3 brunnar och 5 rörtryckningar utföras.

Arbetet med det nya barnsjukhuset har pågått sedan 2015 och inflyttning sker successivt från nästa år fram till 2020. På Styrud tycker vi det känns väldigt bra att vara en del av viktig samhällsbyggnad med fokus på framtid och miljö!

 

Vill du veta mer?

Läs mer om Schaktfritt ledningsbyggande på Styruds vis och hitta en kontaktperson nära dig:
Klicka här!

Länkar

NCC skriver om projektet på sin hemsida här  och
Västfastigheter skriver om projektet här.

Styrud har utfört fler jobb på Östra Sjukhuset; 2014 gällde det borrad grundläggning vid byggnation av den nya akutmottagningen som du kan läsa om här.

Dela gärna:
Letar du efter något?

Generic selectors
Matcha exakt
Sök i titel
Sök i innehåll
Sök i inlägg
Sök i sidor
Filtrera via kategori
Okategoriserade
Kundcase - Schaktfri ledningsbyggnad
Kundcase - Grundläggning
Kundcase - Geoenergi och vatten
Kundcase - Gruvor och prospektering
Styrudkoncernen
Schaktfri ledningsbyggnad
Grundläggning
Geoenergi och vatten
Gruvor och prospektering