Hammarborrning fixar säker väg för smådjur

Styruds verksamhet går i allmänhet ut på att bidra till god samhällsbyggnad, genom att så effektivt och miljövänligt som möjligt anlägga livsnödvändig infrastruktur – ledningar för vatten, avlopp, elektricitet mm. – men det finns en typ av återkommande projekt som vi tänker innebär en lite extra stor insättning på karmakontot; Faunapassager! Det vill säga tunnelbygge för småvilt. Visst är det bra!

Trafikverket har en omfattande dokumentation om hur man bäst löser frågan om att trygga smådjurens rörelsefrihet där vägar och järnvägar dragits genom deras vardagsrum. Här finns beskrivningar på allt från staket för att förhindra viltolyckor, broar för större vilt att passera vägar och olika konstruktioner som hyllor och kulvertar som anläggs befintliga broar för de mindre djuren till tunnlar under vägar och järnvägar.

Ett av Styruds ekipage rör sig utefter väg 23 i södra Sverige, där vi på uppdrag av GVV Gatu och Väg Väst AB utför hammarborrning för faunapassager (passage för medelstora däggdjur) åt Trafikverket. I det här projektet anläggs 6 stycken 500 mm stålrör på olika platser i Småland och Skåne, som blir en trygg rutt för smådjur.

När stålrören kommit på plats under vägbankarna och Styruds borrekipage dragit vidare mot nya mål, återstår det att inreda röret. Ett sandlager läggs på botten och lite lös sten ovanpå det, allt för att skapa en tunnel som tilltalar målgruppen.

Dela gärna:
Letar du efter något?

Generic selectors
Matcha exakt
Sök i titel
Sök i innehåll
Post Type Selectors
Sök i inlägg
post
page
kontor
jobb
Sök i sidor
aopages
metod
kontaktpersoner
tjanster
Filtrera via kategori
Okategoriserade
Kundcase - Schaktfri ledningsbyggnad
Kundcase - Grundläggning
Kundcase - Geoenergi och vatten
Styrudkoncernen
Schaktfri ledningsbyggnad
Grundläggning
Geoenergi och vatten