Största riggen för styrd borrning nu hos Styrud

En av landets största borriggar för styrd horisontell borrning står nu med skånsk mylla under larverna. På onsdagen ankom en splitter ny PD100 borrigg direkt från fabrik i tyska Wenden-Gerlingen till Åkarp. Riggen görs nu startklar för sitt jungfrujobb.

Ny arbetshäst i stallet

En ny arbetshäst i Styruds stall. PD100 har anlänt från Tyskland.

Behovet av ledningsbyggnad ökar i samhället, både när det gäller att ersätta gamla, uttjänta ledningsnät och att dra helt nytt för tätorter som expanderar. Johan Blomdahl är regionchef på Styrud och har inblick i upphandlingar och förfrågningar gällande ledningsbygge.

– Vi märker helt klart en ökad efterfrågan på ledningsbygge generellt, men framför allt en ökning av frågor som gäller större dimensioner och längder och vi har sett behovet att komplettera vår maskinpark med ännu mer kraft och större muskler.

Styrud arbetar sedan något år tillbaka tillsammans med VIVAB i ett partneringsprojekt med syfte att förlägga 18 km överföringsledning utefter kusten norr om Varberg. Långa sträckor ska borras och det är varierande markförhållanden. (Läs mer här!)

  •  – Man kan säga att projektet med ledningen mellan Bua och Getterön var den utlösande faktorn, som gjorde att styrelsen beslöt att investera i en ny, riktigt kraftig maskin, säger Johan. Efter ett par veckor i Skåne, kommer riggen att vara engagerad i VIVAB:s projekt av och till ända fram till sommaren 2017.

  • Styruds PD100 har anlänt

PD100 är avlastad och förbereds för sitt första uppdrag.

PD100 är en AT-rigg utrustad med dubbel rotation, vilket innebär att den kan borra i riktigt tuffa markförhållanden. Att den sin kapacitet till trots är kompakt i sin utformning och dessutom anpassad efter hårt ställda miljökrav gör den mycket användbar även i stadsmiljö.

  • – Styrud är en kraft att räkna med i större och mer komplicerade jobb i tuffare material, hälsar Johan, som är mycket nöjd med den nya investeringen och vad den innebär i form av ännu bättre erbjudande till kunderna.

Att den nya riggen bemannas med personal från Styrud med många års erfarenhet och stor kompetens, innebär att det är en svårslagen enhet som nu larvar in på den svenska marknaden.

 

Teknikintresserad?

Läs mer om riggens prestanda på Prime Drillings hemsida.

Vill du veta mer!

Läs mer om Schaktfritt ledningsbyggande på Styruds vis och hitta en kontaktperson nära dig.
Klicka här!

Dela gärna: